Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Rektörümüz, Öğrenci Toplulukları Akademik Danışmanlarıyla Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, 19 Aralık 2023 tarihinde Üniversitemiz bünyesindeki öğrenci topluluklarının akademik danışmanları ile Beyribey Konukevinde bir araya geldi.

Toplantıda, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Kasım Yenigün ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Sena Aygül de hazır bulundu.

Geçtiğimiz hafta öğrenciler ile bir araya gelerek öğrencilerin sorun ve taleplerini dinlediğini dile getiren Rektörümüz, öğrenciler ile yönetim arasında bir köprü olan akademik danışmanların, önerileri ve yönlendirmeleri ile sorunların tespiti ve çözümünde etkili olacağını dile getirdi.  Öğrenci odaklı bir eğitim ve öğretimin gerekli olduğuna değinen Rektörümüz, Üniversitemiz için önemli bir yere sahip olan topluluklara imkânlar dâhilinde destek vermeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Rektörümüz, öğrenci toplulukları akademik danışmanları ile yemek yedikten sonra danışmanlardan toplulukların faaliyetleri ve sorumlulukları hakkında bilgi aldı.

Öğrenci toplulukları akademik danışmanlarının öneri ve görüşlerini not aldıklarını belirten Rektörümüz, toplulukların öğrencilerin gelecek hayatlarına yönelik kazanım elde etmelerini ve sosyal hayata yönelik hazırlanmalarını sağlamak gibi önemli amaçlara hizmet ettiklerini vurguladı. Rektörümüz, bu nedenle öğrencilerin topluluk danışmanları tarafından yönlendirilerek bir bilincin kazandırılması gerektiğini dile getirdi. 

Prof. Dr. Ömer Küçük ise toplulukların projeler geliştirmesi önerisinde bulunurken Prof. Dr. Kasım Yenigün toplulukların öğrencileri hayata hazırladıklarına değindi. Ayrıca Prof. Dr. Yenigün, öğrenci toplulukları akademik danışmanlarının öğrencilerin hayatına dokunduğunu ve bu nedenle de teşekkürü hak ettiklerini söyledi.

90 farklı topluluk danışmanının bulunduğu toplantıda, toplulukların düzenlediği etkinliklerin daha görünür olması için planlamanın ve reklam faaliyetlerinin önemine değinilerek, faaliyetlerin gerçekleşmesi sürecinde gerek öğrenciler gerekse danışmanlar arasındaki etkili iletişim ve iş birliğinin zorunluluk olunduğu ifade edildi.