Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Üniversitemiz Öğrenci Toplulukları Kapasite Geliştirme Çalıştayı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren 50 öğrenci topluğu 6 Ocak 2024 tarihinde İletişim Fakültesi’nde bir araya gelerek Kastamonu Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Kapasite Geliştirme Çalıştayı’nı gerçekleştirdi.

Koordinatörlüğünü Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim görevlilerinden Genç Yeşilay Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Mücahit Muslu’nun yaptığı ve Genç Yeşilay Topluluğu tarafından yürütülen çalıştayda topluluk başkanlarının katılımı ile öğrenci topluluklarının aktif ve sürdürülebilir çalışması için neler yapılabileceği tartışıldı.

İletişim Fakültesi salonlarında gerçekleşen çalıştayın açılışında kısa bir konuşma yapan Öğr. Gör. Mücahit Muslu, çalıştay işleyişini anlattıktan sonra öğrencilerin topluluklar aracılığı ile faydalı projeler ortaya çıkmasını temenni ettiğini ifade etti.

Muslu’dan sonra söz alan Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı (SKS) Uzmanı Aynur Varol SKS’nin öğrencilere ve öğrenci topluluklarına sunduğu imkânlar hakkında bilgi verdi. Varol, konuşmasında toplulukların faaliyetlerin verimli geçmesi için herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğinin altını çizerek, yönetim olarak üniversitenin tüm imkânlarını öğrenciye sunduklarını söyledi. Ayrıca Öğr. Gör. Mücahit Muslu, öğrenci topluluklarına yönelik proje destekleri ve gençlik merkezi hakkında bilgi verdi.  Öğrencilere sosyal sorumluluk projelerinin üretimi ve yönetimi hakkında bilgi veren Muslu, doğru projeler ile daha fazla öğrenciye ulaşılabileceğini vurguladı.

Açılış konuşmaları ardından topluluk başkanları öğrenci topluluklarının etkin iç işleyişi ve sürdürülebilirliği; öğrenci topluluğu yönetim kadrosu yetkinlik geliştirme; öğrenci toplulukları arasındaki iletişim, etkileşim ve görünürlük; öğrenci toplulukları etkin faaliyet üretimi; öğrenci topluluklarının üniversite fiziki imkânlarını kullanımı; kurum dışı imkânların kullanımı konularında toplam 6 masada yaklaşık 3 saat süren tartışmalarını yürüttü. Çalıştay sonunda çalışma masalarının konularına göre hazırlamış oldukları öneri raporları genel kurulda sunularak öneri ve eleştiriler alındı.

Çalıştay sonucu üretilen tüm öneriler toplandı. Kastamonu Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Kapasite Geliştirme Çalıştayı Sonuç Raporu yakın zamanda tüm topluluklar ile paylaşılacak.